Нимфоманията – секс наркотик - Zdrave I Krasota
ГлавнаРегистрацияВход Elit5
Lovenet
Понеделник, 26.06.2017, 14:06
  Нимфоманията – секс наркотик - Zdrave I Krasota Добре дошли Гост | RSS

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Zdrave I Krasota » Test category » Seks na eks » Нимфоманията – секс наркотик
Нимфоманията – секс наркотик
melisaДата: Понеделник, 20.06.2011, 21:39 | Съобщение # 1
Подполковник
Група: Администратори
Съобщения: 139
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline


Още древните гърци са описали красивите нимфи – божествено красиви жени, които отвличали мъже, за да задоволяват похотта си. Оттам се появил и терминът – нимфомания.

Това състояние много често се приписва и на жени с повишена полова активност, но това е погрешно схващане. По-активните сексуално жени се интересуват от конкретни партньори и напълно контролират влеченията си, което не може да се каже за нимфоманките.

Нимфоманията е патологично състояние при жената, което се изразява в стремеж към непрекъснати сексуални контактни с различни партньори. Подобно състояние се наблюдава и при мъжете, като се нарича сатирицизъм.

Повишената полова възбуда и хиперсексуалността се среща обикновено рядко – при една на 2 500 жени. Може да се дължи на хормонален дисбаланс, някои заболявания, определени лекарства, психологически проблеми, бременност и други причини. Според учени, „виновници” за нимфоманията могат да бъдат и твърде тесните дрехи, например – корсетите, така популярни през Средновековието. Тесните дрехи засилват притока на кръв към таза, с което се обяснява хиперсексуалността при някои жени.

При нимфоманията, обаче, желанието за секс се не дължи на желание за удоволствие, колкото на желание по нестандартен начин да се разтовари напрежението. Заради отношението на околните пък жените обикновено се скриват зад проблема си, най-вече избирайки непознати, случайни партньори.

Има няколко вида нимфомания. Единият е обусловен от физиологични причини. Такива могат да бъдат от хормонален дисбаланс до увреждания в мозъка. Друг вид пък е в резултат от маниакално разстройство на личността в манийната фаза. Третият вид е т. нар. „мнима” нимфомания, при която жената се чувства принудена да поддържа взаимоотношения с много партньори.

Понастоящем като че ли най-често се среща разстройствената нимфомания. Тя засяга все по-млади момичета, което се обяснява с ранното начало на половия живот, както и с психологически дисбаланс, породен от различни причини. Най-често това е липсата на родителско внимание и дори обич, което се изразява в честата смяна на партньорите. При някои момичета „двигател” е и чувството за непълноценност и за собствената непривлекателност.

Нимфоманията, както и сатирицизмът, са психологически състояния и е важно страдащите от тях да се обърнат за помощ към специалист, а не да се крият зад страха си от осъждане.
Прикачвания: 6730251.jpg(60Kb)
 
Zdrave I Krasota » Test category » Seks na eks » Нимфоманията – секс наркотик
Страница 1 от 11
Търси:

 

Copyright MyCorp © 2017
Сайтът е създаден в системата .