Триперът атакува тихо, бъдете нащрек - Zdrave I Krasota
ГлавнаРегистрацияВход Elit5
Lovenet
Понеделник, 26.06.2017, 14:05
  Триперът атакува тихо, бъдете нащрек - Zdrave I Krasota Добре дошли Гост | RSS

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Zdrave I Krasota » Test category » Intimno » Триперът атакува тихо, бъдете нащрек
Триперът атакува тихо, бъдете нащрек
melisaДата: Четвъртък, 21.04.2011, 21:10 | Съобщение # 1
Подполковник
Група: Администратори
Съобщения: 139
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Гонорея или трипер е заболяване, при което често не са налице външни оплаквания

Предпазвайте се!

Причина за заболяването трипер (гонорея) е бактерията Neisseria Gonorrheae. Тя се предава по полов път, като се смята, че това е най-често предаваната венерическа болест. Намерила благоприятни условия, заразата се развива и размножава, но ако попадне извън човешкото тяло, тя бързо загива – бактерията, причинител на гонореята, издържа едва няколко минути във външна среда.

Като благоприятна за развитието на гонореята се среда се определят следните зони от човешкото тяло: ректума, влагалището, шийката на матката, като в близо 1/3 от случаите на гонорея тя се проявява в комбинацията с хламидии.

Инкбационният период на заболяването може да е различен в зависимост от особеностите. Най-често първите индикации за зараза се появяват веднага след заразяването, като най-късно това става до 14-ия ден.

Особеното на гонореята при жените е, че тя се разделя на два вида:

- долна гонорея, която обхваща шийката на матката и уретрата. Основните симптоми на този род инфекция са парене по време на уриниране, болка, потъмняване на урината и появяване на течение с жълто-зелен цвят.

- горна гонорея – при тази разновидност на трипера обхванати са матката и маточните тръби. Трудността на диагностицирането на заболяването се крие в това, че оплакванията могат да варират в изключително широки граници – от болки в областта на корема, до гадене, позиви за повръщане, повишаване на телесната температура и др.

При първите съмнения за наличието на инфекция добре е да се потърси лекарски съвет, тъй като гонореята (триперът) макар и в редки случаи може да доведе до стерилитет.

Gleday My WebPage

Прикачвания: 9299381.jpg(19Kb)
 
Zdrave I Krasota » Test category » Intimno » Триперът атакува тихо, бъдете нащрек
Страница 1 от 11
Търси:

 

Copyright MyCorp © 2017
Сайтът е създаден в системата .