Забременях! А бях в цикъл! - Zdrave I Krasota
ГлавнаРегистрацияВход Elit5
Lovenet
Понеделник, 26.06.2017, 14:09
  Забременях! А бях в цикъл! - Zdrave I Krasota Добре дошли Гост | RSS

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Zdrave I Krasota » Test category » Zdrave » Забременях! А бях в цикъл!
Забременях! А бях в цикъл!
melisaДата: Сряда, 07.12.2011, 22:59 | Съобщение # 1
Подполковник
Група: Администратори
Съобщения: 139
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline


Забременяването по време на месечния цикъл не е невъзможно

Възможно ли е да настъпи оплождане на яйцеклетката, докато жената все още е в цикъл! Да! Възможно е, но не при всички и не всеки път. Всичко зависи от това кога е настъпила овулацията през съответния менструален цикъл.

Много дами се ръководят от погрешното схващане, че могат да забременеят единствено през дните, които са разположени по средата на мсечния цикъл. Това не е така! Забременяването в възможно на всеки един етап, при които налице е овулация и съответно зряла яйцеклетка.

Ако месечният цикъл на жената е от 28 дни, се предполага, че овулацията трябва да настъпи на 14-ия ден след началото на кървенето, но налице са различни обстоятелства, които са в състояние да променят и изместят датата на евентуалната овулация, като по този начин създадат възможност за забремяване извън традиционния период от 14 дни след началото на цикъла. Може да се говори за ранна или късна менструация.

Именно оттук произхожда и възможността за забременяване дори няколко дни след началото на кървенето. Подобни случаи са налице сравнително рядко, но не са изключение, като се има предвид и фактът, че сперматозоидите оцеляват във влагалишната среда до 72 часа, в някои случаи по-дълго.

Затова единственият сигурен метод за превенция и предпазване от забременяване едновременно си остава употребата на презерватив, независимо дали става дума за периода на менструацията, или извън него.
Прикачвания: 4399652.jpg(18Kb)
 
Zdrave I Krasota » Test category » Zdrave » Забременях! А бях в цикъл!
Страница 1 от 11
Търси:

 

Copyright MyCorp © 2017
Сайтът е създаден в системата .